Elektronik

I denna del kommer tankarna samt alla små projekt kring elen i båten att diskuteras och beskrivas.

Koppla el

 

Fotogenlampa samt startvev, räcker det? Ibland men inte denna gången :-). Vad var då kraven?, hmm var det några lampor, några uttag, bra laddning samt batterier eller hur hade jag tänkt?

 

Jo det hade väl kanske räckt men jag ville nog ha mer. Tycker man att det är roligt med elektronik måste man väl ändå överdriva lite: – vad finns för kul? – vad vill jag ha? – hur installerar jag det?

Hade idéer om solpaneler, vindgenerator, regulatorer, generatorer, batterier, laddare dimmers, lampor, värme, TV, bra stereo, golvvärme, AC nej nu stannar jag…blir båten för liten?… Frågan är om jag “behöver” allt? , det viktiga är att det är kul :-).

all_el2

 

 

Bakgrund

Båten hade stått i väldigt många år sedan 80 talet, några kablar såg jag titta ut här och där. Skulle jag använda dem? Nej ut med allt var tanken. Stora soppåsen och i med allt.

Var skulle jag sedan fortsätta? Vid den här tidpunkten så hängde ett lysrör i taket och belysningen var bristfällig. Så prioritet var att ordna med belysning, en belysning som skulle hjälpa mig igenom all renovering. Vanliga lampor i mässing hade jag i en låda, polerade och fina, men vilket ljus skulle dessa ge? troligtvis för lite.