SY, Sprätta och Rätta

Idéerna om vindskydd, supstuga, bakstycke till sprayhood, mörkläggningsgardiner, sjömanskoj samt en massa skydd gjorde mig väldigt sugen på en symaskin. Med den skulle alla idéer bli verklighet. Efter att ha googlat runt lite samt rådfrågat mamma så köpte jag en Singer Heavy Duty med övermatare, den skall tydligen klara “allt”,

det skulle den få bevisa. När symaskinen var hemma syddes ett örngott i snyggt fleece, vilken maskin (lättjobbad).

IMG_1768

Det mjukaste tyget att testa i men måste ju komma igång lite. Blir en kudde till salongen.

Jag saknade dock kapellväv, ruta och tråd. Så en tygrulle på 8m kapellväv, massa ruta (vinylplast) beställdes. Vad hade jag gett mig in på. Skulle inte undertråden tjorva sig och jag svära och allt vara förgäves, ett projekt som skulle hamna i en kartong på vinden, skulle behöva samla kraft :-).

Det tog kanske en vecka innan “rycket kom”, det var kallt nära minus ute men jag hade blivit för ivrig på att vänta. Nu skulle minsann vindskydd samt bakstycke mallas för att senare kunna sys hemma i köket.

 

 

Innehåll